RTV Veluwezoom nieuws
Gebruik de pijlen links en rechts van deze kop om andere dagen te zien.
Klik op de kleine foto's voor een vergroting
Zoek in het nieuws
   
  
OUD PAPIER EERBEEK 22 JULI
Lokaalnieuwsdonderdag 20 juli 2017 00:00:00
EERBEEK- Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in de volgende straten
(4e zaterdag); Veldweg, Rentmeesterstedeweg, Rentmeesterhof, en de wijk "Werfakker" (het gebied binnen de (incl.) Ringlaan, Groeneweg, (excl.) Boerenstraat en de spoorlijn).
De containers dienen voor 08:30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg en met het papier in (!) de container.


SLOPERSHAMER IN EERBEEK
Lokaalnieuwsmaandag 17 juli 2017 00:00:00
Van de Redactie;
Eerbekenaren zijn al wat gewend als het gaat om het hanteren van de sloophamer in hun dorp. Een aantal meer, en minder, markante gebouwen zijn in de afgelopen jaren gesloopt. Na de sloop van de voormalige Jan Ligthartschool aan de Lorentzstraat in Eerbeek is nu het gebouw van christelijke basisschool de Triangel aan de Debussystraat aan de beurt. Het was inmiddels niet meer in gebruik nadat de Triangel een mooi nieuw gebouw aan de Beethovenstraat betrok, samen met de school de Spr@nkel. Nadat 11 juni 2017 brand uitbrak in het leegstaande pand is besloten om versneld te gaan slopen om verdere pogingen tot brandstichting te voorkomen.


RONDJE BRUMMEN: VOLG DE BLAUWE BORDJES!
Lokaalnieuwszaterdag 15 juli 2017 00:00:00
Zin om een rondje Brummen te fietsen? Speciaal voor de IJsselbiënnale hebben Brummense kinderen 96 blauwe bordjes gemaakt die een route door het centrum markeren. Hiermee willen Visit Brummen Eerbeek en de werkgroep Silhouettenwiel fietsers vanaf het pontje en vanuit Cortenoever verleiden tot een bezoek aan het centrum. Het rondje is 3,5 kilometer, dus je hebt ruim gelegenheid om te genieten van een kop koffie op een terrasje, kunst in het Even Museum, winkels en historische monumenten onder grote kastanjebomen.
IJsselbiënnale

De route start vanaf fietsknooppunt 37 en vanaf pontveer Brummen Bronkhorst. Deze punten maken deel uit van de officiële IJsselbiënnale Route van Doesburg tot Zwolle. Je kunt het rondje Brummen ook starten bij de kerk op de Kerkstraat. De Blauwe Brummense Biënnale zijn getekend tijdens Koningsdag en blijven hangen tot eind september.

Iets verder fietsen? Bij de VVV Brummen Eerbeek is de route ´Zwerven aan de IJssel´ verkrijgbaar. Deze voert in 50 kilometer langs 10 IJsselbiënnale Kunstwerken. Alle 28 IJsselbiënnale Kunstwerken zien? Koop dan een ticket van € 8,50 op www.ijsselbiennale.nl. Hier vind je ook de agenda met alle activiteiten rondom de IJsselbiënnale.


LEUKE DIGITALE ACTIVITEITEN VOOR DE KIDS IN DE BIBLIOTHEEK!
Lokaalnieuwsvrijdag 14 juli 2017 00:38:06
De zomervakantie begint bijna, koffer staat al klaar om te genieten van een welverdiende vakantie. En de bibliotheek zou de bibliotheek niet zijn als ze niet wat leuks voor de kids in petto hebben. Op drie woensdagen geeft Lars Holdijk in bibliotheek van Brummen en Eerbeek flitsende mediawijsheid workshops speciaal voor de jeugd van 8 tot 12 jaar.

De aftrap is op woensdag 19 juli met als onderwerp: ‘’hoe maak ik een website’’. Woensdag 26 juli ‘’hoe maak ik een computerprogramma?’’ en als laatste op woensdag 2 augustus ‘’hoe ziet een computer er van binnen uit?’’. Lars begint iedere woensdagmiddag in Brummen van 13.00-14.00 uur. Daarna rijdt hij vliegensvlug naar Eerbeek zodat hij van 15.00 tot 16.00 uur voor de Eerbeekse jeugd klaar zit. Deelname is gratis en lidmaatschap van de bibliotheek is ook niet nodig. www.bibliotheekbrummenvoorst.nl


INTENTIEOVEREENKOMST LOGISTIEK CENTRUM EERBEEK
Lokaalnieuwswoensdag 12 juli 2017 13:02:37
Op maandag 3 juli 2017 jl. hebben vijf partijen een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van het Logistiek Centrum Eerbeek. Deze vijf partijen zijn de gemeente Brummen, provincie Gelderland, De Eerbeekse papierfabrieken Mayr-Melnhof en DS Smith en Schotpoort Logistics. Ze zien veel voordelen in dit logistiek centrum zoals de mogelijkheid om de bereikbaarheid te verbeteren, de verkeersveiligheid te vergroten, een aantal ruimtelijke en maatschappelijke knelpunten in Eerbeek op te lossen en de leefbaarheid in het dorp Eerbeek te verbeteren. De ondertekenaars hebben afgesproken gezamenlijk te onderzoeken hoe een logistiek centrum op het voormalige Burgersterrein in het dorp Eerbeek kan worden gerealiseerd. Hierbij zal veel aandacht uitgaan naar een goede inpassing van het logistiek centrum, gezien de nabijheid van de Eerbeekse dorpskern.

In Eerbeek wordt al lange tijd gesproken over de invulling van de grote lege plek op het Burgersterrein. Op deze plek was vroeger een papierfabriek en later een logistiek centrum gevestigd. De gemeente Brummen had plannen om op deze locatie woningen te bouwen. De gemeenteraad van Brummen heeft er in 2016 mee ingestemd om ook de mogelijkheden voor een logistiek centrum te onderzoeken. De Eerbeekse papierfabrieken Mayr-Melnhof en DS Smith (met haar dochters Paper De Hoop, Packaging en Recycling) hebben vervolgens samen met Schotpoort Logistics plannen gepresenteerd om op dit terrein het Logistiek Centrum Eerbeek (LCE) te realiseren. Dit is de afgelopen maanden verder onderzocht. Zij hebben nu met de gemeente Brummen en de provincie Gelderland een intentieovereenkomst getekend om de kaders vast te leggen waarmee deze plannen verder kunnen worden onderbouwd en concreet gemaakt.

De initiatiefnemers willen een modern en duurzaam gebouw realiseren. De omgeving kijkt kritisch mee en dat is begrijpelijk. Om tegemoet te komen aan de zorgen uit de omgeving zal veel aandacht worden besteed aan de duurzame ontsluiting van het logistiek centrum en de inpassing in de omgeving. Wethouder van de gemeente Brummen, Eef van Ooijen: “Natuurlijk wordt de logistiek voor de bedrijven verbeterd. Maar hiermee kunnen we ook de verkeersveiligheid vergroten, kan het stationsgebied aangepakt worden, proberen we een aantal ruimtelijke en maatschappelijke knelpunten in Eerbeek op te lossen en zal de leefbaarheid in het dorp verder verbeteren.”

Gedeputeerde Josan Meijers vult aan: “Als dit lukt, dan snijdt het mes aan twee kanten: Eerbeek wordt verlost van een rotte kies, en de werkgelegenheid in de maakindustrie krijgt een stevige impuls. Als provincie werken wij hier graag aan mee”.

De afspraak is dat de plannen voor 1 oktober 2017 verder worden uitgewerkt. In oktober of november 2017 wil de gemeente Brummen namelijk een nieuw bestemmingsplan voor Eerbeek vaststellen. Het is voor de gemeente van groot belang om te weten of het logistiek centrum bedrijfseconomisch en ruimtelijk daadwerkelijk kan worden gerealiseerd en hoe het dan wordt ingericht en ingepast in de omgeving.


SPECIALE JAARAFSLUITING OECUMENISCHE BASISSCHOOL BRUMMEN
Lokaalnieuwswoensdag 12 juli 2017 12:56:50
Vorige week donderdag vierden we met z’n allen ons traditionele pleinfeest voor het eerst op ons nieuwe zonovergoten schoolplein. Alle leerlingen hadden een eigen kraampje en er waren veel activiteiten zoals o.a. het knuffelen van dieren, Rad van fortuin, eigengemaakte sieraden en vele ouders hadden voor heerlijke hapjes en drankjes gezorgd.

Het was een fantastische ochtend met een opbrengst van ruim € 1.200,00. Dit geld is volledig bestemd voor Brummen4Hope waarvan de leden ook aanwezig waren op het pleinfeest.

In deze laatste week namen we ook afscheid van directeur Gerben Meerbeek die na 10 jaar de overstap maakt naar een basisschool in Doetinchem. Zelf trakteerde hij alle leerlingen op een ritje op een pony, een heerlijke soes en een verrassende goochelshow. Na een speciale weeksluiting en een receptie met mooie woorden en foto’s hebben wij hem uitgezwaaid en kunnen we positief terugkijken op een enerverend schooljaar waarbij de verhuizing naar ons nieuwe schoolgebouw een grote rol heeft gespeeld.


IVN MIDZOMERFIETSTOCHT
Lokaalnieuwswoensdag 12 juli 2017 12:53:20
De natuur beleven per fiets kan op woensdagmiddag 19 juli met het IVN. Dan houdt de afdeling Eerbeek en omstreken weer een fietsescursie. De start is om 13.00 uur bij het NS-station in Brummen. Zo’n drie uur later is men daar weer terug. De route van de fietstocht gaat door het landschap van de gemeente Brummen en de naaste omgeving daarvan. Onderweg stoppen de IVN-natuurgidsen een aantal keren bij plaatsen waar een verhaal iets aan het landschap toevoegt.

Aan deze fietsexcursie kan iedereen geheel gratis meedoen. Wie dat doet met een e-bike doet er verstandig aan om met een volle accu aan de tocht te beginnen. Het is niet nodig dat men zich van tevoren aanmeldt. Wie dat wil kan na afloop van de tocht een vrijwillige bijdrage geven voor het IVN-werk. Meer informatie is verkrijgbaar bij de eerste gids, Henk de Bruin, tel 0313 652428 of kijk op www.ivn-eerbeek.nl.


HET DAK MOET ERAF! BIJ PAARDENSPORTVERENIGING ‘DE OORTVELDRUITERS’ IN EMPE
Lokaalnieuwsmaandag 10 juli 2017 18:50:57
Paardensportvereniging ‘de Oortveldruiters’ in Empe heeft al sinds jaar en dag haar accommodatie aan de Meeuwenbergweg in Empe. Vorig jaar werd de manege getroffen door een stevige hagelstorm en nu moet het dak eraf! Daar is natuurlijk veel geld voor nodig en de vereniging is hard bezig fondsen te werven voor de bekostiging hiervan. Zo zijn zij begonnen met een actie met kraskaarten waarbij leden vragen een varkentje te krassen. Het kan zijn dat ook u wordt gevraagd zo’n ‘varkentje te wassen’, en we hopen ook op uw steun. Daarnaast zullen de leden vrijwilligerstaken gaan vervullen bij de Nationale Hippische Sportbond, de KNHS, in Ermelo.

Maar het hoogtepunt van de actie ‘Het dak moet eraf’ zal de “Oortveldruiters Familiedag” worden. Op zondag 1 oktober is iedereen op de manege uitgenodigd voor een gezellige dag voor het hele gezin, paardenliefhebber of niet. Met veel activiteiten voor de kinderen, maar ook de vaders, moeders en opa’s en oma’s worden niet vergeten! De dag wordt gevuld met veel spelletjes, diverse demonstraties, lekkere muziek en met de nodige versnaperingen is gezelligheid gegarandeerd.

Hoogtepunt van de dag zal de veiling worden, waarin mooie producten, antiek en diensten zullen worden geveild. Denkt u iets te kunnen doneren voor de veiling en wilt u ‘de Oortveldruiters’ graag helpen? Neem dan contact op via buisfranken@hotmail.com Graag tot ziens op 1 oktober!


START KAART VERKOOP KINDER VAKANTIE SPELEN BRUMMEN
Lokaalnieuwsmaandag 10 juli 2017 18:49:07
De Kinder Vakantie Spelen in Brummen zijn dit jaar van maandag 7 t/m vrijdag 11 augustus. Dit is week 32. De organisatie is alweer 8 maanden bezig met de voorbereidingen.

Het thema van dit jaar is: Harlekijn en de verstrooide professor De kaarten zijn te koop voor €15,- en daar krijgen ze natuurlijk een onvergetelijke week voor terug. De kaarten kunnen gekocht worden bij Stichting Welzijn Brummen aan het Graaf van Limburg Stirumplein 5 te Brummen. Meldt u zich dan even bij de receptie. U kunt ook pinnen! Bij inschrijving krijgen jullie natuurlijk ook het programma mee naar huis. Voor €1,- extra kunnen kinderen die 9 jaar en ouder zijn een nachtje blijven slapen. Wij hebben er heel veel zin in en hopen op een grote opkomst.
Ga jij ook mee met het avontuur van Harlekijn en de verstrooide professor?


VIDEO: EXTREME REGENVAL IN GEMEENTE BRUMMEN
Lokaalnieuwsvrijdag 7 juli 2017 23:35:46
Er viel vandaag (7 juli) extreem veel regen in de gemeente Brummen. Binnen korte tijd viel er zo'n 32 millimeter regen. Weerkundigen vertellen dat dat zeer uitzonderlijk is. Nieuwswebsite LokaalGelderland plaatste een video van de regenval.


   
       

Copyright 2000-2017 RTV Veluwezoom.
Alle rechten voorbehouden.
Heb je een probleem met deze pagina:
Mail de webmaster!