RTV Veluwezoom nieuws
Gebruik de pijlen links en rechts van deze kop om andere dagen te zien.
Klik op de kleine foto's voor een vergroting
Zoek in het nieuws
   
  
STONES-TRIBUTE OP 21STE MARKTPOP STEENDEREN
Regionieuwswoensdag 12 juli 2017 12:54:12
Met een mooie line-up presenteert Café Zaal Heezen weer het muziekfestijn Marktpop, dat wordt gehouden op zondag 23 juli. Zoals altijd is de entree weer gratis en is er naast muziek natuurlijk ook een hapje en drankje te vinden op het marktplein. Daarnaast is er rondom de kerk dit keer ook een braderie.

De jonge band The Uppercats, opgericht in 2016, bijt om 13.00 uur het spits af. De vijf muzikanten uit Hengelo houden van Rock Classics van A(erosmith) tot Z(Z Top). En dat laten ze horen ook!

Daarna is het de beurt aan Chaingang, een héle oude bekende op Marktpop, want 14 jaar geleden stonden zij eveneens op het Steenderense podium. Met zangeres Lilian de Jong speelt de band popsongs, bluesrock en female powerrock van onder andere Alanis Morrisette, Sas Jordan, Skunk Anansie en Deep Purple. En ondanks dat de band aangeeft geen pretenties te hebben, zijn ze er trots op te kunnen vermelden dat de bassist met niemand minder dan Prince heeft gespeeld.

Elk jaar staat er weer een tributeband op het Marktpop-podium. Zo ook dit jaar. En dat mag gerust een bijzonder optreden worden genoemd. The JPR Strinxband, die normaliter nummers brengt van onder andere David Bowie, Herman Brood, The Beatles en Neil Young, maakt dit keer namelijk graag een uitstapje naar een show-vullend optreden met alleen maar covers van The Rolling Stones. En uiteraard gebeurt dit onder het mom van ‘Heart & soul, rock & roll’!

En dan is het alweer tijd voor de afsluiter van de 21ste editie van Marktpop met de energieke band Schimanski. Al sinds 2004 in dezelfde bezetting en dat hoor en zie je. De playlist bestaat uit nummers zonder flauwekul die de muziekliefhebber direct in z’n greep zullen houden. Denk aan Nirvana, Pearl Jam, Queens of the Stone Age, Foo Fighters maar ook Cheap Trick en The Romantics.

Meer informatie over Marktpop en achtergrond-info over de bands vind je op de website of facebookpagina van Café Heezen. Of bel: tel. 0575 451204.


WILDSPEUREN MET IVN OOST-VELUWEZOOM
Regionieuwsdinsdag 4 juli 2017 04:40:37
IVN Oost-Veluwezoom organiseert op vrijdag 7 juli 2017 een speurtocht door de bossen van de Veluwezoom. De start is om 19:30 uur op de parkeerplaats het Sterrebos, Zutphensestraatweg 40, 6955 AJ Ellecom.

De gidsen gaan op zoek naar herten, reeën en wilde zwijnen die in de schemering naar voedsel zoeken. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Het wordt aangeraden om stevige schoenen te dragen, geen luchtjes te gebruiken (parfum) en om een verrekijker mee te nemen. Stilte tijdens de wandeling vergroot de kans om wild waar te nemen.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Honden zijn op deze wandeling niet toegelaten.

www.ivnoostveluwezoom.nl.


OP STAP MET DE HERDER OP DE LOENERMARK
Regionieuwsdinsdag 4 juli 2017 04:36:14
Op de Loenermark gaat de herder dagelijks met zijn kudde van zo’n 250 schapen naar de heide. Op donderdag 13 juli heeft u de unieke kans om een halve dag met de schaapherder mee te gaan. Tijdens deze tocht kunt u de herder aan het werk zien: u hoort zijn commando’s aan de honden en u ziet wat voor een geweldige hulp de honden voor hem zijn. Na een uur wandelen komt u op de heide aan waar de dieren meteen beginnen te grazen. Hier kunt u even rustig van de kudde genieten. Ook heeft de herder hier tijd om een en ander over zijn werk te vertellen. Daarna loopt u samen de boswachter via een mooie route terug naar de parkeerplaats. U dient zelf lunch en drinken mee te nemen voor onderweg.

Start: 09.30 uur op de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Duur ca. 4 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: via ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Info: Chris Holtslag, tel. 06 - 47 368 561 of Fijko Slijm, tel. 06 - 10 355 749.

.


GELRE ZIEKENHUIS EN GGD: INENTEN VOOR HEFTIGE BEHANDELING
Regionieuwsmaandag 3 juli 2017 11:40:35
‘Vaccineer zo snel mogelijk na de diagnose, vóór de start van de behandeling met afweer onderdrukkende medicijnen’. Dit advies krijgen patiënten die behandeld worden voor de Ziekte van Crohn of colitis ulcerosa bij polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) van Gelre ziekenhuizen en verwezen worden naar GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Lees verder bij LokaalGelderland


POLITIEK HEEFT BIJNA ZOMERRECES: MAAR WAT HOUDT DAT IN?
Regionieuwsmaandag 3 juli 2017 11:29:17
Voor het laatst luidt de bel deze week in de raadszaal. Alle politici rennen met hun rugzakje om de zomervakantie tegemoet! Acht weken lang de opgespaarde raadsvergoeding over de balk gooien voor cocktails, lekker eten en mooie dagjes weg? En betekent het dan ook dat er zo'n twee maanden niks besloten wordt in de gemeente?

Lees verder bij LokaalGelderland


ZOMER ACTIVITEITEN BIJ STICHTING ‘KLEEF!
Regionieuwsdonderdag 29 juni 2017 00:00:00
De zomermaanden betekenen voor ons inloophuis dat het van 10 juli tot en met 1 september 2017 ’s ochtends geopend is, van 9.30 tot 13.00 uur. Een aantal activiteiten gaan ´gewoon´ door, zijn qua tijd of dag aangepast of worden extra georganiseerd. De activiteiten die door gaan zijn de volgende (deze zullen wellicht nog worden aangevuld en aangepast!): Buitenfotografie, Schilderen en tekenen, Yoga en Koken. Daarnaast kunt u de hele zomer tijdens onze openingstijden bij ons binnen lopen, mailen (info@stichtingkleef.nl) of bellen op telefoonnummer 055 – 5762676 voor een afspraak met: een van onze raadsvrouwen voor een individueel gesprek; een van onze masseurs voor een lichaams-, gezichts-, hoofd- of voetreflexmassage; een van onze beweegcoaches om te komen bewegen; een van onze verpleegkundigen of adviseurs; onze schoonheidsspecialiste. Vanaf maandag 4 september is ons huis op maandag, dinsdag en donderdag ook ´s middags weer geopend. www.stichtingkleef.nl


AANLEG RONDWEG N345 VOORST IN VOORBEREIDING
Regionieuwsdinsdag 27 juni 2017 00:00:00
Aannemersbedrijf F.L. Liebregts B.V. mag voor de provincie Gelderland de rondweg N345 Voorst gaan aanleggen. Liebregts heeft een groot deel van de uitvoerende werkzaamheden uitbesteed aan BAM Infra. Liebregts werkt op dit moment het voorontwerp uit tot een definitief ontwerp. Het voorontwerp is inmiddels door de provincie en gemeente Voorst bekeken en enthousiast ontvangen. Volgende week kunnen bewoners en andere geïnteresseerden het ontwerp bekijken tijdens een inloopavond. De aannemer is ook gestart met vooronderzoeken, zoals sonderingen en het inmeten van het huidige terrein. Deze gegevens zijn nodig om het ontwerp uit te kunnen werken. Sonderingsonderzoeken geven duidelijkheid over de opbouw van de bodem. Omdat er een viaduct en een onderdoorgang in de rondweg komen is het belangrijk de draagkracht te meten van de grond op de plek waar de funderingen komen. Op 28 juni organiseren provincie en aannemer een inloopavond om u te informeren over het ontwerp en de planning. De avond vindt plaats in het Dorpshuis in Voorst tussen 18.30 en 20.30 uur. U kunt zien hoe de rondweg in het landschap komt te liggen. De planning is beschikbaar en u kunt kennismaken met de medewerkers van Liebregts. Daarnaast zijn er medewerkers van de provincie en gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De N345 vervult een belangrijke functie voor het doorgaande verkeer in de regio Zutphen-Apeldoorn/Deventer. De N345 doorsnijdt op dit moment de kern van Voorst. Een rondweg verbetert zowel de doorstroming op de N345, de leefbaarheid in Voorst als de regionale bereikbaarheid.


OOGSTFEEST LOENEN
Regionieuwszondag 00000 00:00:00
Kom zondag 6 augustus naar Loenen op de Veluwe en doe mee aan het gezellige oogstfeest op en rond boerderij de Groote Modderkolk. Het graan op de akkers van Natuurmonumenten is rijp om geoogst te worden. Kom kijken hoe dat in zijn werk gaat en hoe dat ging! Er zijn oude en nieuwe landbouwwerktuigen in actie te zien. Op de boerderij van Natuurmonumenten is een gezellige markt met producten en er zijn verschillende sportieve activiteiten voor jong en oud.
Met oude machines en tractoren wordt uitbundig het oogstfeest geopend. Alles op volle toeren. Er zijn demonstraties met paarden en schapen drijven. Er is een markt gericht op producten van het land. Met de huifkar kan een rit worden gemaakt langs de akkers over de Loenense enk.
Voor kinderen is er een uitgebreid programma met leuke OERRR-activiteiten, als spelen met stro, kalfjes knuffelen en boswachter van OERRR. Ook kun je deelnemen aan sportieve activiteiten voor het hele gezin met ‘Sportieve Evenementen Peter Oversteegen’ en ATB-club ‘Last Gear. WAAR & WANNEER: Zondag 6 augustus 2017 - 11:00 uur tot 16:00 uur. Het evenemententerrein ligt aan de Vrijenbergweg 24 in Loenen. De entree is voor leden € 2,50, niet-leden betalen € 3,50. Via www.natuurmonumenten.nl zijn kortingskaarten te bestellen. Kinderen mogen gratis naar binnen. Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor meer informatie en het zomerprogramma.


KOMISCHE FAMILIEVOORSTELLING DE TOVERFLUIT
Regionieuwszondag 00000 00:00:00
Frank Groothof Muziektheater en B.O.O.M! (Bold Opera On the Move) brengen deze speciale uitvoering van de opera De Toverfluit. Denk je dat opera saai is? Je zult zien dat dat zeker niet zo is! Kinderen en hun ouders, opa’s, oma’s en hele familie zijn van harte welkom op woensdag 2 augustus in de Pinkenberg om 14.00 uur. Het is een voorstelling van ongeveer een uur die echt aangepast is aan wat kinderen leuk vinden. Een heel bekend verhaal! De opera begint met alle spelers die achter op het toneel in een kring rond een van de zangeressen zitten. Papagena loopt naar voren en begint over zichzelf te vertellen. Dat hij Papageno is, de vogelvanger van de koningin van de Nacht. Dat hij daar altijd moederziel alleen in het bos gewoond heeft, maar dat er pas geleden in het bos zoiets ongelofelijks gebeurd is. Dan gaat het verhaal met iedereen verder en de opera wordt een sprookje. Kaartjes bestel je via www.depinkenberg.nl Let op! Bij slecht weer wordt de voorstelling verplaatst naar Sporthal de Hangmat, IJsselsingel 7, Rheden. Informatie hierover op de dag van de voorstelling vanaf 10.00 uur op telefoonnummer 026-3641912.


START VERBETERING FIETSROUTE APELDOORN-DEVENTER NA DE ZOMER
Regionieuwszondag 00000 00:00:00
Op 21 augustus start KWS infra met de werkzaamheden aan een betere fietsverbinding tussen Apeldoorn en Deventer. Via borden worden fietsers tijdelijk omgeleid. De route wordt aangelegd in opdracht van Cleantech Regio. Op 16 augustus houdt KWS Infra een inloopavond over de verbeteringen bij De Ontvangst en de Veenhuizerweg. Een avond over de Rotonde Woudweg in Teuge en het uitwisselpunt in Twello volgt later dit jaar. Voor meer informatie; https://www.slimreizenstedendriehoek.nl/


   
       

Copyright 2000-2017 RTV Veluwezoom.
Alle rechten voorbehouden.
Heb je een probleem met deze pagina:
Mail de webmaster!